触ると凍る水  a water that freeze when you touch

実験テーマ
過冷却を酢酸ナトリウムでつくります✌(O'ω'O)

準備するもの What You Prepare
・水
・電子レンジ

・water
・microwave oven


実験方法 Experimental method
①まず酢酸ナトリウムを、袋二つまみ残るぐらいトレイに入れます。(多すぎじゃね)
②次にトレイに計量スプーンで摺り切り一杯水を入れます。
③そしたら、②を電子レンジに入れます。(500wで50秒)
④また、電子レンジから取り出し、おはしなどでかき混ぜてもし残っていたらもう三十秒温めます。
⑤完全に溶けたら、そのまま置いて20分待ちます。
⑥冷めたらそっと揺れないように10分冷蔵庫に入れます。
⑦冷蔵庫からそっと取り出したら完成です。

①First, add sodium acetate and make sure that two pinches will remain.
②Next, add water using measuring spoon.
③Then, put ② into microwave oven.(50 seconds at 500w)
Next, take it out of the microwave, stir it with a chopstick, and if it still remains, warm it for another 30 seconds.
⑤If it melts and did not remain at all, put it near refrigerator and wait for 20 minutes.
⑥If it's already cooled down, put it in refrigerator for ten minutes trying not to shake.
⑦If you take it from refrigerator trying not to shake, it's completed.

どうしてそうなるか( ,,`・ω・´)ンンン?Why does it happen( ,,`・ω・´)hmm?
Because first before you touch the sodium acetate water the molecule is moving.
When molecule is moving it can't be solid. It would be liquid.
When molecule is not moving it would be solid.
  
But it dosen't explain why did it freeze.
When the water didn't freeze even the temp was 0℃ or low it needs opportunity to be solid.
The opportunity is like give a stimulation.
Than after you give stimulation it will freeze.
最初に酢酸ナトリウムの水に触れる前に、分子が動いているからです。
 分子が動いているとき、それは固体であってはなりません。
 液体になります。 分子が動いていないときは固体になります。


しかし、なぜそれがフリーズしたのかは説明されていません。 
温度が0℃以下でも水が凍らなかったときは、固まる機会が必要です。 
機会は刺激を与えるようなものです。
 刺激を与えた後は凍結します。

コメント

このブログの人気の投稿